Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ- ΠΑΤΡΑ



Ολοκληρώθηκε πριν από δύο ώρες η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας από την Κεφαλονιά με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για την γραμμή Πάτρας - Σάμης - Ιθάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός από τον υπουργό, η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Πειραιά Βαγγέλης Σπαθής.
Δύο ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στον υπουργό, τα οποία αν ευδοκιμήσουν, θα κάνουν πιο ελκυστική τη γραμμή. Το πρώτο είναι της επιδότησης της γραμμής, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά με την Ιθάκη, τη βόρεια Κεφαλονιά, και την Παλική και το δεύτερο του χαρακτηρισμού της γραμμής ως πορθμειακής, κάτι που μπορεί μέχρι τώρα να σκοντάφτει στην απόσταση (52 μίλια αντί για 50), όμως η διαφορά είναι μικρή και ίσως μπορέσει να βρεθεί μία λύση και από αυτή την πλευρά.
Επίσης, η πτώση της τιμής των καυσίμων αλλά και οι επιπλέον παρεμβάσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη μπορεί να παίξουν ρόλο γιατί ένας βασικός λόγος που η γραμμή έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια ασύμφορη είναι και η μεγάλη αύξηση της τιμής των πετρελαιοειδών.
Σύντομα, θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό.
Η περίπτωση της Agoudimos Lines
Συζητήθηκε επίσης η περίπτωση της Agoudimos Lines η οποία έκανε αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ζητώντας να αναλάβει τη γραμμή από την 1η Μαΐου. Αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση είναι η ανάγκη δέσμευσης της όποιας εταιρείας αναλάβει τη γραμμή να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους θερινούς μήνες που η γραμμή έχει και την περισσότερη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου