Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ



Έπειτα από πολύ καιρό επισκέφτηκε την Ιθάκη μας ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς συνοδευόμενος από μία κυρία και δύο κυρίους από την Κεφαλονιά. Τον έναν εξ αυτών, μας τον παρουσίασε ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν απλή κουστωδία. Όταν ρώτησα ποιος είναι ο υποψήφιος και από πού κρατάει η σκούφια του, μου είπαν ότι είναι δικηγόρος εξ Αθηνών. Και τότε αναρωτήθηκα:

 Μα καλά, Κεφαλονιά και  Ιθάκη δεν έχουν δικηγόρους που μένουν εδώ και αγωνίζονται καθημερινά για τα νησιά μας, ώστε η ΝΔ να επιλέξει έναν εξ αυτών ή οι δικοί μας είναι ανίκανοι;
 Όταν ρώτησα να μάθω περισσότερα πληροφορήθηκα ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι αδελφός του Διονύση Λυκούδη που είχε δώσει τιτάνιο αγώνα για να μην δρομολογηθεί το Επτάνησος με συνέπεια να μείνει η Ιθάκη αλλά και η Σάμη χωρίς καράβι! Όταν αναρωτήθηκα γιατί η ΝΔ δεν έβαλε ένα υποψήφιο που να μας γνωρίζει και λίγο… μου απάντησαν ότι δεν είναι ανάγκη  γιατί  τους Ιθακήσιους και τους Κεφαλλονίτες τους γνωρίζει ο δήμαρχος και ο αδελφός του υποψήφιου!
Φίλες και φίλοι, αν κάποιοι σας πουλούν Νέο δημοκράτικη δήθεν Ιδεολογία, το κάνουν μόνο και μόνο για να σας υφαρπάξουν την ψήφο σας. Ο εξ Αθηνών νεόφερτος  άγνωστoς προς εμέ υποψήφιος, δεν θα τολμούσε  να κάνει ούτε βήμα  στα νησιά μας, αν  εμείς τα κορόιδα δεν είχαμε εκλέξει κάποιους που  σήμερα έχουν την θρασύτητα να νομίζουν ότι μπορούν  να μας επιβάλουν για βουλευτή όποιον αυτοί θέλουν.
Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια μας. Γιατί αν την χάσουμε και αυτή είναι σαν να τα έχουμε χάσει όλα, και πολιτικοί σχηματισμοί που μας προσβάλουν μέσω των υποψηφίων τους θα πρέπει να καταψηφιστούν. 
Ένα Ιθακήσιος που αισθάνεται και βαθειά Kεφαλλονίτης.
ΣΠΥΡΟΣ Δ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου