Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΘΑΚΗΣ



Κυκλοφόρησε το δεύτερο φύλο του έντυπου λόγου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΘΑΚΗΣ, τρέξτε να προλάβετε γιατί έχει γίνει ανάρπαστο . . .
Κυκλοφορεί χωρίς cd, κουπάνια super market ή λαχνούς . . . Καταπίνεται αμάσητο  και στα γρήγορα (για τους απροβλημάτιστους). . . Και μην ντραπείτε να το ζητήσετε με το όνομα του: Δούρειος Τύπος … και στο περίπτερο ΔΩΡΕΑΝ !!!

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ



Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλλεί εσπερινός μετά αρτοκλασίας στην εκκλησία της Υπαπαντής στο Κιόνι Ιθάκης, ενώ την Κυριακή  2 Φεβρουαρίου στις 8 το πρωί θα ψαλλεί ο όθρος και η θεία λειτουργία παρουσία του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης ιεροκήρυκα Ιωαννίκιου Ζαμπέλη.


Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ



Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ»



Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που είχαμε προαναγγείλει σχετικά με την ανάδειξη του υποψήφιου Δήμαρχου της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών για τις εκλογές του Μαΐου 2014, τα μέλη μας εξέλεξαν ομόφωνα ως επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης τον Σπύρο Μπούα, Συμβολαιογράφο.
Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι θα δώσουμε την μάχη για την ανατροπή και την αλληλεγγύη, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικές. Καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις των Θιακών πολιτών, όπου και αν κατοικούν, οι οποίες ενστερνίζονται τις προγραμματικές μας θέσεις, σε κοινό αγώνα για την επίτευξη των στόχων μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΥΛΑ



ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
1 πάπια 1 ½ - 2 κιλά περίπου
5 - 6 πορτοκάλια
4 κουταλιές λάδι η βούτυρο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λικέρ Grand Marnier
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά και στη συνέχεια την σβήνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό, για να μην μας καεί).
Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.
Καθαρίζουμε 3 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα τους σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, ενώ επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να ξεπικρίσουν και τα κρατάμε για το σερβίρισμα.
Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.
Στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, τον ζωμό, το χυμό των πορτοκαλιών και το υπόλοιπο λικέρ και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.
Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω και την περιχύνουμε με την σάλτσα.