Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΩΝ Η «ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΙΩΝ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ»!!

-->
Θα διαβάσατε την επιστολή μετά πόνου και δακρύων που έστειλε η Αντιδήμαρχος Ιθάκης Νίκη Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου προς τους αρμόδιους  προκειμένου να σταματήσει τους τέσσερεις κυρίους που της έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη σε αυτή και τον αδελφό της Δήμαρχο Ιθάκης!!  Μια παροιμία εξάλλου λέει «Μια στενοχώρια που μοιράζεται είναι μισή στενοχώρια»…. «Είμαι εκπαιδευτικός, με τριακονταετή εργασία στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικά στον παιδαγωγικό χώρο. Στο επάγγελμα μου, δίδαξα την αλήθεια, την τιμιότητα και τη ηθική, αλλά και το σθένος να πει να φωνάξει κανείς αυτή την αλήθεια. Και να τη διεκδικήσει. Όμως έμαθα να κάνω μία δουλειά και όσο μπορώ καλά. Το ίδιο κι ο Δήμαρχος. Κι ο Δήμος έχει παρά πολύ δουλειά, για να την εγκαταλείψουμε και ν ασχολούμεθα συνεχώς μ αυτούς τους κυρίους. Αυτή την κατάσταση, την τόσο ανήθικη κι ανέντιμη, δεν θα μπορούσα να τη φανταστώ ούτε στους πιο άσχημους εφιάλτες. Σας διαβεβαιώ. Όλη αυτή η απίστευτη τρικυμία που έχει δημιουργηθεί στο Πανελλήνιο για το Δήμαρχο Ιθάκης είναι δημιούργημα μόνο αυτών των τεσσάρων ατόμων». «Να ‘χαν οι κουρούνες γνώση, να μας δάνειζαν καμπόση» » η «Μη μου πολυψηλώνεσαι γιατί ψηλή δεν είσαι, και το χωριό σου είναι κοντά, και ξέρω τίνος είσαι»!!!
Και λίγη Δημοτική Ιστορία δεν βλάπτει!! «Η Ιθάκη για τριάντα χρόνια διοικείτο από τέσσερεις κυρίους οι οποίοι εναλλάσσονταν στην διαχείριση των κοινών της Ιθάκης. Εκ των τεσσάρων δημάρχευσαν δύο. Οκ. Αρσένης κατ επάγγελμα Δήμαρχος με μορφωτικό επίπεδο γυμνασιακό, όπου διοικούσε το Δήμο, από το 1974 μέχρι το 1994 και ο κ. Καραβίας με μορφωτικό επίπεδο επίσης Γυμνασιακό, όπου διοικούσε το Δήμο, από το 1994 έως το 2006. Από το 2006 έως το 2010, Δήμαρχος ήταν ένας Δάσκαλος ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος υπέστη παρόμοιο ανήθικο πόλεμο, όπως ο νυν Δήμαρχος και αποσύρθηκε στο χωριό του. Το 1986, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του τόπου και ο κ. Σκληρός οικονομολόγος καταγωγής εκ Λευκάδος, καθώς και ο κ. Ταφλαμπάς δικηγόρος. Ουσιαστικά από το 1990 και εντεύθεν, την εξουσία στην Ιθάκη την είχε ο κ. Σκληρός, ο οποίος ενώ έθετε υποψηφιότητα επί τέσσερεις τετραετίες, δεν θέλησαν ποτέ οι Ιθακήσιοι να τον εκλέξουν. Έτσι παρέμενε άλλοτε στην αντιπολίτευση άλλοτε στην συμπολίτευση. Επί δημαρχίας κ. Καραβία, 1994-2006, στην συμπολίτευση άλλοτε ως πρόεδρος του Δ.Σ, άλλοτε ως Αντιδήμαρχος».
Αναφέρετε  και στους υπαλλήλους του Δήμου «Σε όλο αυτό το ανήθικο και παράνομο αλισβερίσι, που δεν περιγράφεται με λίγα λόγια, όπως είναι αυτονόητο, είχαν μπλέξει και υπαλλήλους του Δήμου, κυρίως τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας, αλλά και υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, εφ όσον τους υποχρέωναν να συντάσσουν ψεύτικες τεχνικές εκθέσεις, όπου για αντάλλαγμα, τους είχαν να πίνουν τα πρωινά καφέδες στην πλατεία, να γυρίζουν στα κομμωτήρια και στις μανικιουρίστες, ενώ οι πολίτες είχαν αγανακτήσει να μη βρίσκουν υπάλληλο μα εξυπηρετηθούν, αλλά κι αν εύρισκαν η συμπεριφορά των υπαλλήλων απέναντι τους ήταν αγενής και απαράδεκτη, ωσάν αφέντη προς δούλο». Έτσι εξηγείτε η κρίση που υπάρχει σήμερα στο νησί στα κομμωτήρια και στις μανικιουρίστες. Μάλιστα κάποιες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν εκεί τη τύχη τους!! Μερικοί πάντως κυρά δασκάλα (ακόμη και σε διπλανό σου γραφείο), άφησαν τα κομμωτήρια και τις μανικιουρίστες και έπιασαν δουλειά σε facebook, twiter και skype!!!
Σε όλο αυτό το τεκμηριωμένο πόνημα της κυρά δασκάλας δεν λείπει και ο αρχιμαφιόζος της όλης ιστορίας «Ο επί 30 χρόνια «σερίφης» του νησιού, (εννοεί τον κ. Σκληρό) υπερβαίνοντας το ρόλο και των δύο δημάρχων του κ. Αρσένη και του κ. Καραβία. Ο κ. Σκληρός, χρησιμοποιούσε-συχνά- σωματική βία, αν κάποιος εκ των διοικούντων, έμπαινε εμπόδιο στις επιθυμίες του, είτε αυτές αφορούσαν τη διαχείριση των κοινών, είτε προσωπικά του θέματα. Έτσι, εκτός από τον κ. Καραβία, έχουν «φάει ξύλο» από τον κ. Σκληρό και αρκετοί άλλοι. Οκ. Στανίτσας, υπάλληλος τότε του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού τον οποίο πέταξε με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σταθμό, ο κ. Δημοσθένης Κασσιανός ο οποίος δέχτηκε νύχτα στη μέση στο δρόμο πολύ ξύλο από τον κ. Σκληρό, επειδή κατήγγειλε μεγάλες και προκλητικές πολεοδομικές παραβάσεις για ένα βενζινάδικο που έχτιζε, εντελώς αντίθετα με το νόμο περί παραδοσιακών οικισμών, σε περίοπτη θέση χαλώντας την εικόνα όλου του λιμανιού, ο κ. Συρμής πολίτης, πετάχτηκε με τις κλωτσιές από το Δημαρχείο εκ μέρους του κ. Σκληρού».Ηθελα νάξερα όταν θα έρθουν όλοι οι παραπάνω μάρτυρες υπεράσπισης του Σκληρού στο Δικαστήριο τι θάχεις να πεις κυρία μου τίμια και έντιμη!!!
Και νάσου ο Σωτήρας. «Ιθακήσιοι της διασποράς, βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στο Δήμο Ιθάκης, παρακάλεσαν τον κ. Κασσιανό γνωρίζοντας τις οικονομικές του γνώσεις-τελειώνοντας τις οικονομικές σπουδές του στη Ελλάδα, φοίτησε και δίδαξε στο  University και ήταν μέλος της ομάδας Leontief, όταν πήρε το Νόμπελ Οικονομετρίας- αλλά και τα προσόντα του, ως απολύτως έντιμου, έξυπνου και τολμηρού,… («Ο Γιάννης, με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια»).τον παρακάλεσαν να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, και μόνο με την εντολή, να καθαρίσει το νησί από αυτή την τριαντάχρονη κατάσταση. Γι αυτό, ενώ αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές, μετά από πιέσεις, και ενώ την Ιθάκη την επισκεπτόταν μόνο τα καλοκαίρια για διακοπές, και ενώ καμιά σχέση δεν είχε, ούτε γνώσεις αλλά ούτε και ως χαρακτήρας, με την πολιτική, τον εξέλεξαν για τη Δημαρχία… Κι ακόμη σας διαβεβαιώ, πως αν ξαναθέσει υποψηφιότητα στην Ιθάκη ο νυν Δήμαρχος, πάλι ο ίδιος θα εκλεγεί». Εξάλλου όπως λέει κι ο Θιακός λαός ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη τετραετία χαίρονται. «Κούνια που σε κούναγε… κακομοίρα μου!!»
Βοηθείστε μας. «Οι Ιθακήσιοι, βλέπουν και νιώθουν την αδικία που επιτελείται. Πως μπορεί ο Δήμαρχος να δέχεται τόση μομφή, κι από την άλλη μεριά να μην ενεργεί να έρθει ο Επιθεωρητής για έλεγχο. Ο Δήμαρχος έχει τεράστια υπομονή και είναι μεγαλόψυχος. Στο βάθος τους λυπάται. Η τιμωρία τους, με αιτία τον ίδιον θα τον κάνει να χάσει τον ύπνο του… Είμαι στη διάθεση κάθε υπεύθυνου, να πραγματοποιήσω και ταξίδι ειδικά, προκειμένου να συμβάλλω στο να τελειώσει αυτή η ιστορία για το νησί. Ένας τόπος που δικαιούται να μπει έστω και μ αυτές τις οικονομικές συνθήκες, σε πορεία ανάπτυξης και να συνεχίσει ο Δήμαρχος το έργο του, που ήδη έχει ξεκινήσει,… Βοηθείστε σας παρακαλώ το δήμαρχο και μένα, να αναπτύξουμε το νησί, που είναι πάρα πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο. Να βρουν δουλειά οι άνεργοι συνδημότες μας… Είναι η πατρίδα μας… κι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι, δικοί μας και των γονιών μας και παλιοί αγαπητοί συμμαθητές μας». «Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε»!!!
Εμείς τι να προσθέσουμε στα λόγια της Κυρίας… «Ο άμωρος λόγος κι ο κάλπικος παράς μένει στο νοικοκύρη και στη νοικοκυρά». Νατους χαίρεστε!!!!
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου