Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ IΘΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


Γράφτηκε με πηχαίους τίτλους πριν λίγες ημέρες στην εφημερίδα «Ημερήσιος», την πράγματι ανθηρή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος Ιθάκης σε αντίθεση με πολλούς Δήμους της χώρας. Η πληροφορία αυτή, ότι δηλαδή ο Δήμος έχει στο ταμείου ου 2.200.000 Ε, ήταν ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης Ithaki.gr από όπου και τα πήρε η πιο πάνω εφημερίδα  Ταυτόχρονα όμως ο Δήμαρχος Ιθάκης δεν  ενημέρωσε ότι:
1. Η προηγούμενη Δημ. Αρχή πριν ενάμισυ χρόνο του είχε παραδώσει περισσότερα (συγκεκριμένα 2.600.000 Ε).
2. Ενα μεγάλο ποσόν, περίπου 500.000 Ε, παραμένουν στο ταμείο και καλύτερα στην τράπεζα από κληροδοτήματα τα οποία μένουν ανενεργά από πολλά χρόνια (350.000 Ε είναι για την κατασκευή Oίκου Ευγηρίας στο νησί μας από το 1994, που έφερα από την Αυστραλία).
3. Αλλά η μεγάλη απόκρυψη γίνεται ηθελημένα για να μην θυμηθούν οι Ιθακήσιοι μιά άλλη μεγάλη επιτυχία της τελευταίας μου τετραετίας στο Δήμο όταν κατάφερα με άλλους 4 Δήμους της χώρας να οργανώσουμε ένα δίκτυο πόλεων που πίνουν νερό από αφαλάτωση και να ενταχθούμε στην επιδότηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Υπ. Εσωτερικών.
Λοιπόν από το 1994 ο Δήμος Ιθάκης εισπράτει περίπου (μ.ο.) 160 εκατ. δρχ. έως το 2002 το χρόνο και από το 2002 έως και πέρισυ περίπου 500.000 Ε το χρόνο.
Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια μπήκαν στο ταμείο του Δήμου περίπου 8-9 εκατ. ευρώ για ανάγκες ύδρευσης! Φυσικά κάλυψαν και καλύπτουν και άλλες τρύπες, διαφορετικά θα είχε από χρόνια βάλει λουκέτο!
Oταν λοιπόν έχεις μιά τέτοια «κάνουλα» χρημάτων δεν κομπορημονείς στους ανενημέρωτους αναγνώστες των εφημερίδων ότι έχεις πλεόνασμα χάρις στην πολιτική σου που, βέβαια, δεν έχεις! Αλλωστε είσαι μόνο το μισό χρόνο (παρανόμως) στην έδρα σου.
Επειδή η κοροϊδία πάει σύννεφο σ’ όλα τα επείπεδα της τοπικής μας ζωής θα παρακαλούσα την έγκριτο εφημερίδα σας να ρωτήσει τον απόντα στη Ρουμανία κ. Κασσιανό ποιό είναι το όνομα του βοσκού πουπροσέλαβε για τα γιδοκοπάδια της Ιθάκης και πόσος είναι ο μισθός του βοσκού ή της «βοσκοπούλας»! (Θυμόσαστε την ιστορία που βγήκε στα κανάλια της χώρας και κοροϊδευε, αυτή την φορά, το πανελλήνιο).
Σπύρος Αρσένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου