Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (19.01.12)


1. Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 και  διαρκεί μέχρι σήμερα, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2020 και είναι ίδια για όλα τα κράτη του κόσμου. Στην Ελλάδα, απλώς αποκάλυψε πόσο μεγάλη ήταν τη γύμνια μας.
2. Τη στιγμή που η Ελλάδα βυθίζεται, η δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι πολιτικοί μας ακόμα χαριεντίζονται.
Αυτό το βλέπουμε καθημερινά  στο δήμο μας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Ιθάκης, αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες εκτός Ιθάκης, που επισκέπτομαι για να λύσω προβλήματα του δήμου.
3. Σε άλλες περιόδους, συνήθως η τόσο μεγάλου μεγέθους οικονομικές κρίσεις επέφεραν πόλεμο.
4. Ακόμα και αν μας χαρίσουν όλο το χρέος των 350 δις, για την Ελλάδα δε θα αλλάξει τίποτα και θα συνεχίσει να είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια.
5. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και η παραγωγική δύναμη της χώρας θα εξακολουθεί να ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό.
6. Το πέρασμα από το ευρώ στη δραχμή απλώς θα επιτάχυνε την πτώση μας, με ρίσκο να ξεπεταχτεί κανένας δικτάτορας και να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο.
7. Ο τίτλος της αυτοδιοίκησης έχει εξευτελιστεί. Διότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση, απλώς υπάρχει διοίκηση, διοικούμενη από την κεντρική κυβέρνηση.
8. Δυστυχώς για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα πρέπει οι μισοί να φύγουν και οι άλλοι μισοί που θα μείνουν, να πληρώνονται με τα μισά λεφτά απ΄όσα πληρώνονται σήμερα. Διότι αυτά τα παλιά απλόχερα μηνιάτικα χωρίς καν την παρουσία του υπαλλήλου στο γραφείο του, πληρώνει ο ελληνικός λαός σήμερα.
9. Ειδικά για την Ιθάκη, τα πράγματα δεν είναι τόσο επώδυνα, εάν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πιστέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ότι μπορούν να δουλεύουν με τα ήδη χαμηλά μηνιάτικα, οι δε Θιακοί επαγγελματίες να γίνουν πιο συνεπείς και υπεύθυνοι στους επισκέπτες του νησιού.
Δε χρειάζεται να ακούτε κάθε μέρα τις τηλεοράσεις ούτε τις εφημερίδες, για να επιβεβαιώσετε την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας για σήμερα και στο μέλλον. Μπορείτε μόνο από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία να κοιτάτε τρία νούμερα:
α. Ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Σήμερα είναι -30 δις.
β. Βιομηχανική παραγωγή, που σήμερα είναι -12 %.
Αυτά και τα δυο παραπάνω, σημαίνουν ότι οι Έλληνες πρέπει να πάνε στο εξωτερικό να βρουν δουλειά
γ. Έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού το οποίο σήμερα είναι - 9,5 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα για το 2012 θα πρέπει να τρέξει στους τοκογλύφους να δανειστεί για να πληρώσει τους υπαλλήλους
Posted by I love Ithaki, 21Jan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου