Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΑ & ΑΛΛΑ (17/01/2012)

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 1992 ένα φορτίο με 29.000 κίτρινα πλαστικά παπάκια έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό και χάθηκε… Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ένας «στόλος» από πλαστικά παπάκια ήρθε να διευρύνει τις γνώσεις των επιστημόνων για τους ωκεανούς. Τα πλαστικά παπάκια ακολούθησαν τα θαλάσσια ρεύματα του ωκεανού και αφού ταξίδεψαν δεκάδες χιλιάδες μίλια, κάποια ξεβράστηκαν στις ακτές της Χαβάης και της Αλάσκας, άλλα «κόλλησαν» στους πάγους της Ανταρκτικής και τουλάχιστον ένα κατέληξε στον Ατλαντικό αφού «εθεάθη» στις ακτές της Σκωτίας… Η διαδρομές τους βοήθησαν τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τα 11 μεγάλα ρεύματα που κινούν το νερό στους ωκεανούς του κόσμου, αλλά και τους κλιματολόγους να προβλέψουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ταξίδι τους καταγράφηκε στο βιβλίο «Moby - Duck», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Ο συγγραφέας Ντόνοβαν Χον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα χιλιάδες πλαστικά που πέφτουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς από τα εμπορικά πλοία και θέτουν σοβαρό κίνδυνο για τα ψάρια και τα θηλαστικά που τα τρώνε. Επισημαίνει επίσης την ανθεκτικότητα του πλαστικού ως υλικό, αφού 19 χρόνια μετά, τα παπάκια είναι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση... Φαίνεται ότι με αφορμή το παραπάνω, προσπάθησαν να μιμηθούν  αυτοί που έριξαν κάτι πολύχρωμα παπάκια στο ανοικτό  από μήνες αποχετευτικό δίκτυο του Γιάνναρου…. Ίσως να ήθελαν να τον βοηθήσουν η να το διακωμvδίσουν.
ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ http://coutsombolaithaca.blogspot.com και μου άρεσε, «Τι λέτε βρε παιδιά σας πειράζει η κριτική, για εσάς της διπλανής πόρτας μιλάω, δεν ακούτε…. όχι να γαυγίζετε όπως σας συμφέρει…». Αυτό το blog μάλλον Καραβία μου μυρίζει…..
ΔΙΑΒΑΣΑ ότι υπάρχουν  «καλές προοπτικές, για αύξηση φέτος της τουριστικής της κίνησης από την Αυστρία»,  και ότι η Ελλάδα «δίνει ένα δυναμικό «παρών», με το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των συνεκθετών του, στη φετινή διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης». Μάλιστα στο περίπτερο του ΕΟΤ στην Έκθεση της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας μεταξύ  αυτών και τα Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), μέχρι και η περιοχή του Άθω.  Αλήθεια η Ιθάκη με τι πληροφοριακό υλικό συμμετείχε……
ΓΡΑΦΕΙ ο Thiakoamerican σε πλαϊνό blog «Ο Γιάνναρος λοιπόν είχε δίκιο. Έρχεται το Κτηματολόγιο καί στο Θιάκι. Νά θυμηθώ τί μάς έλεγαν ; δέν χρειάζεται , αλλά άς μάς εξηγήσουν , γιατί κανένας από τήν αντιπολίτευση δέν ήθελε τό κτηματολόγιο .Τί μάς κρύβουν ;  τί θά αποκαλυφθεί ;» Κοιτάξτε ΣΩΤΗΡΕΣ νεόκοποι πρώτον βάλτε και κανένα ψευδώνυμο της προκοπής, αυτά τα Θιακο….. εδώ δεν πιάνουν. Δεύτερον οι προθέσεις δεν τονίζονται. Τρίτον ποιοι σας είπαν ότι η Αντιπολίτευση δεν θέλει το Κτηματολόγιο, το θέλει και το παρά θέλει – είναι και ο μόνος τα 75.000€ δεν θέλει να πάνε στις τσέπες των επιτήδειων, χωρίς αντίκρισμα και να πάρουν και κάποιοι από σας τις μίζες σας
ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ λέει πως πέρασε η ΑΕΚ Κεφαλονιάς από την Ιθάκη την προπροηγούμενη  Κυριακή σκορπίζοντας τον Οδυσσέα με το εντυπωσιακό 13 – 3. Δεν ξέρω μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε χωρείς μεμψιμοιρίες την  συνένωση των δύων  ομάδων σε μία τουλάχιστον για να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στο κάθε πρωτάθλημα… Ας δούνε το θέμα κάποια φορά τα ΔΣ των σωματίων στα σοβαρά. Γιατί στο τέλος Πρόεδροι, ΔΣ παίκτες και φίλαθλοι της κάθε ομάδας δεν θα τους παίρνει κανένας σοβαρά    
«ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ κ. ΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Αύριο Τρίτη 17/01/2012, ο ορκωτός λογιστής κ. Γεώργιος Βανόπουλος, θα βρίσκεται στο Δημαρχείο προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες που του έχει αναθέσει ο Δήμαρχος»…. Γράφει με στόμφο η κίτρινη φυλλάδα. Λες και ΕΠΑΝ-ΕΡΧΕΤΑΙ ο Βασιλιάς, ο Καραμανλής … η δεν ξέρω ποιος άλλος. Έτσι για να φοβηθούνε κάποιοι… έτσι για να απειλήσουνε κάποιους…. Μακάρι να τον ακούγανε κιόλας δεν θα πέφτανε σε αναγγελίες, ως γραφικοί και επιπόλαιοι, πόρτα-πόρτα και να καλούνε τους Θιακούς στο ΜΚΙ να τους αποκαλύψουν τους κλέφτες. Και ούτε θα κάνανε μηνύσεις, έτσι για εντυπωσιασμό και αντιπερισπασμό. Τι φταίει κι αυτός, την δουλειά του κάνει ο άνθρωπος…. να «διασύρεται» με έναν άλλο αντιπολιτευτικό τρόπο…
Η ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ  είναι η Τρίτη έτσι δεν λένε «τρίτη και φαρμακερή», έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την Τρίτη απόρριψη της απόφασης του Δημάρχου μας να πάρει την αδελφή του για Σύμβουλο επί τω κατασκηνώσεων. Και επειδή κ. Νίκη μας, είστε υπέρ τη διαφάνειας γιατί δεν κάνετε στο site  του Δήμου η στο προσφιλές σας blog  μια ανάρτηση των προκηρύξεων μαζί με τις απορριπτικές αποφάσεις της  Περιφέρειας….. έτσι λέω για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Αλλιώς θα σας κάνουμε τη χάρη  να τις βρούμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ….
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ μου είπαν ότι ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο της  αδελφής και τέως Ειδικού Συμβούλου Νίκης κάτω από το σπίτι του πρώην Δημάρχου Καραβία. Και μάλιστα κάτω από το σήμα της απαγόρευσης παρκαρίσματος  από τη πλευρά που κάποιους χρόνια τώρα είναι παρκαρισμένα το  SMART του Καραβία  και η βάρκα του αδελφού του. Θα μου πείτε γιατί το σημειώνω… γιατί είχα διαβάσει ότι κάποιους δεν τους ενοχλούσαν τα σκουπίδια και τα μηχανάκια του δρόμου προς Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά η βάρκα και το SMART του πρώην Δημάρχου. Θα τους πείραζε το αυτοκίνητο της αδελφής Νίκης, εδώ δεν τους πειράζει το Δημαρχιακό αυτοκίνητο όταν παρκάρει όπου νάναι -σε στροφές, στο πεζόδρομο της πλατείας, νέα πιάτσα ταξί. Εδώ κλείνει δρόμους όπου κα όποτε θέλει, θα μου πείτε αυτό γίνεται για το καλό του τόπου-για κοινωφελές έργο διαρκείας. Μάλιστα τώρα που έλειπε εις τα διακοπάς των Εορτών, στο πεζόδρομο της πλατείας, εκεί στο ίδιο σημείο που έβραζε η θρυλική-άτυχη γίδα 2011-2012, ενεφανίσθη λευκό αυτοκίνητο στην ίδια θέση που ήταν παρκαρισμένο πάντα και επί Καραβία και επί Βασιλόπουλου….. Τι θα χαλάγαμε τη πιάτσα.
ΔΥΟ ΜΕΛΗ της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κεφαλονιας-Ιθάκης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος περιφερειακός σύμβουλος και Κων/νος Μιχαλάκος μέλος του Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, πλήρωσαν από ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 , προχωρώντας σε μια κίνηση αμφισβήτησης του ληστρικού ρόλου του κράτους που έχει επιβάλλει τεράστια ποσά για τέλη κυκλοφορίας και τα οποία ,ενώ είναι ανταποδοτικά, δεν τα επιστρέφει στους πολίτες μέσω έργων υποδομής. Η Κεφαλονιά αλλά και η Ιθάκη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πόσα άραγε από τα εισπραχθέντα ανταποδοτικά τέλη του 2011 επενδύθηκαν σε δρόμους και άλλα σχετικά έργα υποδομής; Οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ληστρική επιδρομή που παίρνει τα χρήματα από τις τσέπες των ελλήνων εργαζομένων και τα μετατρέπει σε κεφάλαια για τις «αγορές».
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ πριν καιρό των μελών της Αντιπολίτευσης από την Οικονομική Επιτροπή στον Δήμο Ιθάκης έχει αναδείξει και ιδιαίτερα τελευταία των απευθείας αναθέσεων και μάλιστα κάποιων ως δήθεν κατεπειγουσών και χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής. Μάλιστα έχουν τύχει περιπτώσεις  που όταν σε κάποιο έργο δεν έχουν κατατεθεί προσφορές από εργολάβους ,κατά την συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής, αυτοί ειδοποιούνται τηλεφωνικά για να ρωτηθούν αν  ενδιαφέρονται για το έργο και αν δέχονται να το αναλάβουν.
ΑΛΗΘΕΙΑ πως δέχεται ο κατασκευαστείς Δήμαρχος Ιθάκης να αναθέτει κατά κόρον έργα και προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, τη στιγμή που στην αρχή της Δημαρχιακής του θητείας έσκιζε τα ιμάτια του για τις απευθείας αναθέσεις των προηγούμενων –πάντα εξαίρεση αποτελεί ο Βασιλόπουλος- και για τα μικρά έργα…. Μάλιστα διαλαλούσε ότι έργα «ψωμοτύρι» αυτός δεν θα κάνει, δεν πρόλαβε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν υπάρχει ΔΣ όλη τη χρονιά που να μην είχε τροποποίηση προϋπολογισμού για έργα όχι «ψωμοτύρι» αλλά έργα «λειμοψείρι». Άσε τις προμήθειες υλικών και ιδιαίτερα αναλωσίμων ….εκεί πολύ μπάζει από τις «πάντες» που λέμε εμείς στο Θιάκι. πόσες απευθείας αναθέσεις έργων έχουν έρθει στην Οικονομική Επιτροπή, σε ποιους εργολάβους έχουν ανατεθεί χωρίς δημοπρασία και με απευθείας ανάθεση και για ποια έργα και για ποια ποσά, δεν αντιστοιχούν με το έτι γράφει η «μελέτη». Απαντήστε μας κ. τέως Σύμβουλος.
EΚΤΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ταμείου ο Μανώλης Βαλέττας!! Αυτό και αν ήταν έκπληξη!! Και για εμάς και για τον ίδιο τον Μανώλη Βαλέττα που δεν ήξερε τίποτε. Κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι έγινε αντικατάσταση των μελών του Λιμενικού Ταμείου και ότι δεν ήταν στις προτάσεις. Τώρα ποιος πρότεινε ποιον και πως ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος δεν παρέβηκε καθόλου, είναι άλλο ζήτημα. Πάντως οι Θιακοί ΠΑΣΟΚΟΙ  έχουν γίνει  τούρμπο με το εκπρόσωπο της Ιθάκης και τα είπαν χύμα στον βουλευτή. ΠΑΣΟΚ διορίζει ΝΔ!  Η συγκυβέρνηση στο μεγαλείο της! (http://kefaloniapress.gr)
ΣΑΣ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ   ότι μετά από  ψηφοφορία  που έγινε  μεταξύ των Μελών της Λιμενικής Επιτροπής, σήμερα 16-1-2012, για την εκλογή Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31-12-14, νέος Πρόεδρος  εκλέχθηκε ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος από σήμερα ανέλαβε τα καθήκοντά του. O  Αντιπρόεδρος Γεώργιος  Καλιτσουνάκης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.
ΣΕ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΥΣ που πληρούν τις προϋποθέσεις, δίνεται από 1ης Ιανουαρίου του 2012, η διοίκηση των λιμενικών ταμείων, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η διοίκηση δίνεται μετά και την αποδοχή δύο σχετικών γνωμοδοτήσεων από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους που εκκρεμούσαν από το 2003. Οι δήμοι που αναλαμβάνουν ως φορείς διαχείρισης των λιμένων, είναι Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Σικεώνα στο Κιάτο, Πύλου και Αμφιλοχίας.
ΕΙΔΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ! Την ημέρα ακριβώς  που το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ  αντικαθιστούσε το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  στη γραμμή «Σάμη- Πάτρα», η παρα-δημοσιογραφία της πλάκας  ανακάλυπτε πως  το μεγάλο φέρυ μποτ είχε … πουληθεί   δίνοντας μάλιστα και το όνομα του νέου αγοραστή! Πρόκειται ασφαλώς για μια ακόμα γκάφα ολκής του  «έγκυρου»  κουτσομπολίστικου ιστότοπου,   στην προσπάθειά του να «εντυπωσιάσει» με «αποκλειστικότητες των… οπισθίων!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μας από την ιδιοκτήτρια εταιρία του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ αναφέρουν πως  η «είδηση» προκάλεσε οργή  τόσο στον ίδιο τον κ. Στρίντζη όσο και στους εργαζόμενους στο  κεφαλλονίτικο  φέρυ  ενώ  αρμόδιοι της εταιρίας δεν απέκλειαν την πιθανότητα  η Εταιρία να κινηθεί δικαστικά εναντίον του  παραπάνω site. (την πρώτη πανηγυρική διάψευση πάντως, της «είδησης» την έβγαλε ο Δημ. Αλοϊζος, στην μεσημεριάτικη εκπομπή του, στο COSMOS FM, ύστερα από προσωπική του τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Στρίντζη). To ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ είχε αποσυρθεί προσωρινά από τη γραμμή Πόρου-Κυλλήνης  για τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο και παρέμενε στη Πάτρα προκειμένου να αντικαταστήσει το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  που απεσύρθη σήμερα, για τον ίδιο λόγο.   Και  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επανέλθει στην γραμμή ΚΥΛΛΗΝΗ- ΠΟΡΟΣ προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο.. ενδιαφέρον την επόμενη… πατάτα!....
ΜΑΘΑΙΝΩ ότι το πολυσυζητημένο γλέντι στις Φρίκες θα επαναληφθεί στο Βαθύ και με άλλους καλεσμένους.... αλλά και με εκπλήξεις!!!!!!

ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΦΗ δεν μπορεί να νικήσει τον καρκίνο. Μπορεί όμως ένας συνδυασμός τροφίμων να γίνει ασπίδα για τον αιώνιο … εχθρό του ανθρώπου. Φρούτα και λαχανικά. Η συχνή κατανάλωσή τους είναι ιδανική, αφού δεν παίρνετε κιλά. Έτσι μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον οισοφάγο και στα νεφρά. Όσα τρόφιμα έχουν την βιταμίνη Β, όπως είναι ο χυμός από πορτοκάλι, τα πεπόνια και οι φράουλες. Άλλες πηγές είναι τα σπαράγγια, το συκώτι κοτόπουλου, τα φασόλια, το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά. Μπορεί να προστατεύσουν από τον καρκίνο του εντέρου και του μαστού. Όσοι καταναλώνετε συχνά ντομάτες κάνετε πολύ καλά, αφού σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη. Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι ένας άξιος πολεμιστής κατά του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει. Προστατεύει από καρκίνο στο στομάχι , στο πάγκρεας, στο συκώτι αλλά και στο στήθος.
ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΕΝΟΣ την αγωνία των συμπολιτών μας λόγω της εν εξελίξει οικονομικής κρίσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κύριος κ. Θεόφιλος δεν  απέστειλε τις εόρτιες ευχές του εν όψει του επί θύραις Αγίου Δωδεκαημέρου με τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία», όπως συνήθως, αλλά μόνο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ευχαριστεί όσους απέστειλαν ήδη τις δικές τους ευχές και αντεύχεται τα βέλτιστα με την συνημμένη κάρτα.
120.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα καθίσουν στα θρανία για να διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Βάσει των όσων αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου και στα Γυμνάσια στις 25 Μαΐου. Η πρεμιέρα των πανελλαδικών θα γίνει με την Νεοελληνική γλώσσα Γενικής Παιδείας, ενώ από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου θα γίνει και η συμπλήρωση των μηχανογραφικών.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ, χωρίς σχόλια προς το παρόν, λίστες υποψηφίων της ΝΔ σε όλη την επικράτεια που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Στη Ζάκυνθο φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούµενες εκλογές η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε, μ' ένα μουλάρι, σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που «επήγαινε» συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:
«Δεν μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».
«Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.
«Α, το γαϊδούρι...» σχολίασε ο επιθεωρητής.
Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να μεταφέρει στον δάσκαλο την στιχομυθία.
«Το και το δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι».
Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά τον δάσκαλο για το ποιο είναι το μάθημα της ημέρας.
«Τα σημεία της στίξεως», απαντά ο δάσκαλος.
«Ας δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά», λέει ο επιθεωρητής.
Ο δάσκαλος σήκωσε ένα μαθητή, τον Σήφη, στον πίνακα και του είπε να γράψει την φράση:
«Ο επιθεωρητής είπε, (κόμμα) ο δάσκαλος είναι γαϊδούρι (τελεία).
Αφού, έκπληκτος ο μαθητής, το έγραψε, τον ρωτά ο δάσκαλος:
«Ποιος είναι, παιδί μου, γαϊδούρι;»
«Ο δάσκαλος», ψέλλισε ο μαθητής.
«Και ποιος το είπε;»
«Ο επιθεωρητής, κύριε»
«Ωραία’, είπε ο δάσκαλος; «σβήσε τώρα το κόμμα και βαλ' το αλλιώς».
Ο επιθεωρητής, (κόμμα) είπε ο δάσκαλος, (κόμμα) είναι γαϊδούρι».
Μόλις τελείωσε ο μαθητής, τον ρωτά ο δάσκαλος:
«Ποιος είναι τώρα, παιδί μου, το γαϊδούρι;»
‘Ο επιθεωρητής», απαντά δειλά ο μαθητής.
«Και ποιος το είπε;» «Ο δάσκαλος», απαντά ο μαθητής.
Οπότε στρέφεται ο δάσκαλος στην τάξη και λέει:
«Είδατε παιδιά τι κάνουν τα κόμματα.
Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή και πότε τον δάσκαλο».
Ας δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά", λέει ο επιθεωρητής.
 Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ
Αναρτήθηκε στο http://www.ithacanews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου