Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΠΑΘΗ


ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το Επιμελητήριο κάθε πόλης η νομού είναι ο σφυγμός κα ο μοχλός συντονισμού της τοπικής επιχειρηματικής δράσης. Είναι ο σφυγμός διότι πρωτίστως αποτυπώνεται η υγεία της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας. Ανάπτυξη, στασιμότητα και ύφεση χάνουν την αφηρημένη έννοια τους και γίνονται προσωπικές και επώνυμες επιτυχίες η δράματα. Είναι ο μοχλός συντονισμού της  τοπικής δραστηριότητας διότι έχει ιστορικά δεδομένα, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για την τρέχουσα κατάσταση και έχει το τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό για να επεξεργαστεί τα στοιχεία και να προβλέπει την βέλτιστη για το επιχειρηματικό κοινό κατεύθυνση. Όταν λοιπόν η κατεύθυνση αυτή τεκμηριωθεί και προβληθεί αποτελεσματικά στην  τοπική επιχειρηματική κοινωνία, τότε καταγράφονται θαύματα είτε ως επιτυχίες είτε ως αντιμετώπιση κρίσεων η τουλάχιστον αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του.
Για πάνω από δύο δεκαετίες όπου η γενική ευφορία και η ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κάλπαζε, κανείς μας δεν είχε ούτε το χρόνο ούτε την ανάγκη  να ασχοληθεί με τις όποιες λειτουργίες η ακόμα και επιδόσεις του Επιμελητηρίου μας. Όλοι το ξέραμε μόνο για την καταβολή της υποχρεωτικής συνδρομής για την απόκτηση ενημερότητας. Και το Επιμελητήριο βλέποντας την αδράνεια μας, βασίλευε το δικό του προσωπικό βασίλειο βολεύοντας ημέτερους η τους αποκλειστικά δικούς του ανθρώπους με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα που όλοι εμείς τα μαθαίναμε μετά τη λήξη τους.
Σήμερα όμως πού όλοι είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει ο σφυγμός και ο μοχλός συντονισμού της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας αν θέλουμε να ανακάμψουμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο.
Για τη Κεφαλονιά και την ΙΘΑΚΗ θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Θέλουμε ανθρώπους με μεράκι και και όραμα να συσπειρωθούμε μαζί τους για μην βλέπουμε έκπληκτη άλλους να καθορίζουν τις τύχες τω ολίγων και όχι των πολλών. Θέλουμε λοιπόν προσέλευση στην εκλογική κάλπη του Επιμελητηρίου μας για να τους δείξουμε ότι και ΙΘΑΚΗ έχει φωνή και η ΙΘΑΚΗ έχει επιχειρηματίες που αγωνιούν για το αύριο. Που αγωνιούν για το τόπο τους και για τα παιδιά τους. Θέλουμε λύσεις και καινοτομίες, συλλογικές πρωτοβουλίες σε ένα συντονισμένο Επιμελητήριο με μαχητικότατα και όραμα. Θέλουμε ανθρώπους που αγαπούν  όχι μόνο την Κεφαλονιά αλλά και την ΙΘΑΚΗ και όχι ημέτερους και προσωπικές φιλίες.
ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Του Σταύρου Σπαθή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου