Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!!


Συμπολίτες ξεκινήσαμε τα έργα…  διανοίξεις και κλείσιμο δρόμων και ότι σας έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά. Και φυσικά δεν θα μιλήσουμε για τις υποσχέσεις.. του τύπου, θα σου διώξω το καράβι να μη σε ενοχλεί ο θόρυβος και προσβάλει τη περιοχή αισθητικά, θα σου νοικιάσω τα μαγαζιά και τα γραφεία, θα σου φτιάξω το δρόμο, θα σε προβάλλω στις τουριστικές εκθέσεις, θα σου ανανεώσω τη σύμβαση, δεν θα σου κλείσω το μαγαζί και ούτω καθεξής.  Σε ότι αφορά τα έργα το ξεκίνημα έγινε από το δρόμο του Μάρμακα που τον θέλαμε να γίνει οκτώ μέτρα αψηφώντας περιουσίες, ελιές, λιθιές και ότι άλλο βρεθεί μπροστά μας… φυσικά το έργο σταμάτησε από τους «ρουφιάνους» που πήραν λέει κάποιους από τους ιδιοκτήτες για να τους αναγγείλουν ότι «χάνουνε» τη περιουσία τους και σταμάτησαν το έργο και οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομία.  Έμαθα αλλά δεν το διασταύρωσα, ότι στο Δήμο επεβλήθη πρόστιμο 20.000€ από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Διοίκησης.
Το επόμενο έργο ήταν η διάνοιξη δρόμου Ανωγή-Κιόνι, εδώ η διάνοιξη ήταν πιο εύκολη- μια ευθεία γραμμή Ανωγή-Κιόνι στο χάρτη απ το δορυφόρο, δύο καλάμια δεξιά-αριστερά στα τέσσερα μέτρα για για να μην χάνουμε το πλάτος και άλλο ένα καλάμι με σημαιάκι στη κορφή του βουνού απέναντι για να μην χάσουμε την ευθεία και το Κιόνι μαζί. Εδώ οι ρουφιάνοι απευθύνθηκαν στο Δασαρχείο μόνο που ο συγκεκριμένος ευσυνείδητος υπάλληλος ήθελε γραπτή καταγγελία, τη βενζίνη του και δεν ξέρω τι άλλο… άλλο Βαθύ- Μαραθιάς και άλλο Βαθύ-Ελικοδρόμιο, άλλο να καθαρίζεις το μονοπάτι της Αρέθουσας και άλλο να ανοίγεις δρόμο τεσσάρων μέτρων- το πρώτο είναι μιζέρια και το άλλο ανάπτυξη!!! Μετά έχουν σειρά ο Αϊ Γιάννης, Ταξιάρχης, Βουνί, Άντρι και καμιά δεκαριά αιτήσεις που περιμένουν.
Σειρά έχει το Βαθύ, το έργο αρχικά θα ονομαζόταν «κλείσιμο βόθρων-κατεδάφιση πλατείας», αλλά μια άλλη ονομασία θα πέρναγε πιο εύκολα.
Αρχή μας, όταν μας καταγγείλουν θα πάρουμε άδεια που κλείσαμε αυθαίρετα τους δρόμους, τη Παρασκευή 25/11 (τρεις μέρες μετά) και εκτός ημερησίας θα περάσουμε από την οικονομική επιτροπή τη μελέτη για το έργο (5300€) σε ένα έργο που η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Οικονομική Επιτροπή και η Πολεοδομία δεν έχουν λόγο, μόνο που στους παραδοσιακούς οικισμούς θέλει έγκριση της αρχιτεκτονικής επιτροπής, για όσους δεν το ξέρουν. Στη συνέχεια θα καθαρίσουμε (θα ανοίξουμε) και τα φρεάτια της πλατείας ώστε να ξεκινήσει με πλάγιο τρόπο το γκρέμισμα της…..!!
Τρεις μέρες βάζανε το πρωί κορδέλες για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα ώστε ξεκινήσουν τα έργα, αλλά το βράδυ δεν τις έβρισκε, οπότε η λύση βρέθηκε και ήταν ακαριαία. Κλείνει ο Δήμαρχος με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας «το οδηγάει όποιος θέλει» το δρόμο στα περίπτερα, δυο εργάτες ξεβιδώνουν τους κώνους από όπου υπάρχουν, ένας τους μεταφέρει με ένα σκουπιδοτενεκέ 340 λίτρων και άλλοι δύο εργάτες τους τοποθετούν στα επίμαχα σημεία ώστε να κλειστεί το εμπορικό κέντρο. Ανοίγονται τα χαντάκια βάθους 1-1,5 m και πλάτους 1m για να καθαριστούν (?) και για να αντικατασταθούν με σωλήνα 500φ (50 cm διάμετρο) για να μας πνίξουν τα νερά μόλις βρέξει.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος ως κατασκευαστής (που λέει ότι είναι), επιβλέπει τα έργα, απαγορεύει να του βγάζουν φωτογραφίες (γιατί γίνεται παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων) και όποιος του φέρει αντίρρηση η πλησιάσει κοντά και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν είναι ανεπιθύμητος γι’ αυτόν (τέως Δήμαρχος Καραβίας) του λέει «φύγε από δω βρε μ@λ@κα»….το επαναλαμβάνει δύο τρεις φορές κινήται απειλητικά προς το μέρος του για να του πάρει το κινητό, -ενώ η φωτογράφιση έγινε με φωτογραφική μηχανή. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Καραβίας παίρνει τηλέφωνο την Αστυνομία… και αυτός προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο…. άγνωστο που. Η συνέχεια εξελίχθηκε στο Λιμεναρχείο όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι σκηνές που εξελίχθησαν εκεί ήταν κωμικοτραγικές…(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, η απαγορευμένη φωτογραφία).
Αξίζει να σας τις περιγράψουμε. Με φωνές Τάσο-Τάσο (έτσι λέγεται ο Λιμενάρχης)  άρχισε από τη μια να απειλεί και από την άλλη να αυτοσχεδιάζει… «Πάρτου το κινητό απαγορεύεται να μιλάει» ο ίδιος όμως πήρε το δικηγόρο του να του υπαγορεύσει την μήνυση που θα έκανε από αντιπερισπασμό στη συνέχεια. «Πάρτου το κινητό θα σβήσει της φωτογραφίες» κείνη την ώρα δόθηκε από το Καραβία η φωτογραφική μηχανή στο Λιμενάρχη. (Δείτε πιο πάνω την επίμαχη φωτογραφία). «Τάσο-Τάσο να πάμε τώρα αυτόφωρο, τώρα-τώρα να τελειώνουμε», Παρ ολίγο να πάρει ο ίδιος τον εισαγγελέα να του πει το αυτόφωρο να γίνει εδώ και τώρα, μπορεί να του ζήταγε να εκδικαστεί και κατόπιν ραντεβού. Όταν προκλήθηκε από τον Λιμενάρχη αν βρίστηκε ο Καραβίας, με φωνή δυνατή είπε «ναι, δεν λέω ότι δεν τον έβρισα, το λέω και εδώ μπροστά σου… είναι μ@λ@κας ναι είναι μ@λ@κας». Στη συνέχεια έδωσε κατάθεση, όπως του την είχε υπαγόρευση πριν ο δικηγόρος του και στη συνέχεια κάλεσε υπαλλήλους για μάρτυρες μάλλον για να ψευδομαρτυρήσουν. Λίγο μετά όταν ο Λιμενάρχης κάλεσε  Αστυνομικό υπάλληλο για να ξεκαθαριστεί αν το γεγονός που συνέβη είναι στα όρια της  ευθύνης του Λιμεναρχείου η της Αστυνομίας ρωτήθηκε αν υπάρχει άδεια για το κλείσιμο των δρόμων του εμπορικού κέντρου και απάντησε ότι δεν χρειάζεται άδεια, και στην ερώτηση αν το έργο έχει έγκριση από το ΔΣ και υπάρχει μελέτη είπε «να πάτε να την πάρετε από τις τεχνικές υπηρεσίες», «πως είναι το όνομα σας» ρώτησε και  στη συνέχεια είπε στην Αστυνομικό «δεν έχετε δουλειά εδώ» «πηγαίνετε στην Αστυνομία να μου κάνετε μήνυση, εδώ ήρθαμε για άλλο θέμα…. Πηγαίνετε».
Στη συνέχεια ειδοποίησε και του έφεραν τη μελέτη του έργου, «να εδώ είναι και η άδεια και όλα», έτσι για τα μάτια του κόσμου, μια μελέτη με πίστωση 5300€ που δεν φτάνουν ούτε για το 1/5 του έργου. Φυσικά η μελέτη δεν είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή πέρασε άρον-άρον χθές 25/11 δύο μέρες μετά από το ξεκίνημα του έργου και εξ ανάγκης και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης και δεν ανατέθηκε σε εργολάβο μιας και κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον να πάρει το έργο…..
Το έργο λοιπόν, ξεκίνησε με υπαλλήλους του Δήμου όλων των ειδικοτήτων –τεχνικούς αυτοκινήτων, οδηγούς, εργάτες της καθαριότητας και της ύδρευσης. Δεν ξέρω αν γίνει ατύχημα – εύχομαι να μην γίνει- πως ο Δήμαρχος θα δικαιολογηθεί για την χρησιμοποίηση εργατών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο του έργου.
Φυσικά όποιος καταστηματάρχης αντιδρούσε είχε τον τρόπο να τον βάλει στη θέση του,  είτε αδιαφορώντας και σφυρίζοντας κλέφτικα, είτε να τον στείλει να κεράσει σάντουιτς και αναψυκτικά τους εργάτες, είτε να του πει αν δεν μπορούσε να μπει η να βγει στο μαγαζί του λόγω έργων… ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει. Δηλαδή φοράς νιτσεράδα-βγαίνεις έξω-κατεβαίνεις το σκαλοπάτι-πηδάς μέσα στο χαντάκι-βάζεις σκάλα και ανεβαίνεις (περνάς) στην άλλη πλευρά του δρόμου….οι δε πελάτες για να ψωνίσουν θα κάνουν το ανάποδο!!!
Η ενημέρωση των καταστηματαρχών έγινε την προηγούμενη μέρα μέσω διαδικτύου και από την ΕΡΝΕΣΤΟΣ courier με μια ανακοίνωση εντελώς προκλητική και εκβιαστική!!!!
«ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ»
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ιθάκης ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που αφορούν τα παρακάτω: Επιδιόρθωση και αντικατάσταση αγωγών όμβριων υδάτων. Τοποθέτηση αναμονών για βιολογικό. Ανάπλαση της πλατείας. Να μας συγχωρείτε για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία των καταστημάτων και των πελατών τους, καθώς και όλων των δημοτών, η οποία οφείλεται στα  ανωτέρω έργα, αλλά είναι για το κοινό καλό. Παρακαλώ να βοηθήσετε όλοι έτσι ώστε να περατωθούν οι εργασίες μέχρι τις 30 Απριλίου και να μην παραταθούν μέχρι 30 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
Η πρόκληση είναι στο «Επιδιόρθωση και αντικατάσταση αγωγών όμβριων υδάτων. Τοποθέτηση αναμονών για βιολογικό.  Ανάπλαση της πλατείας» και ο εκβιασμός στο  «να βοηθήσετε όλοι έτσι ώστε να περατωθούν οι εργασίες μέχρι τις 30 Απριλίου  και να μην παραταθούν μέχρι 30 Οκτωβρίου».  Δηλαδή ο τελικός αποδέκτης είναι το γκρέμισμα της πλατείας  και αν μου πάτε και ενάντια  θα παραταθεί το έργο μέχρι τον Οκτώβρη.
Θαυμάστε λοιπόν αντιμετώπιση Δημάρχου που με δικούς του τρόπους και τερτίπια θα κάνει το Θιάκι αγνώριστο, με την λόξα και τα έργα του,.. κάτι που δεν έκαναν οι αποτυχημένοι Δήμαρχοι (Αρσένης & Καραβίας, ο Βασιλόπουλος ως εκ θαύματος εξαιρείται) των τριάντα χρόνων της θητείας τους.!!!
Τα ανώνυμα & οι λοιποί συγγενείς…. (βοηθειά μας)
Υ.Γ Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για τα έργα που ετοιμάζει μετά την χθεσινή ενημέρωση των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λες και τα νέα μέτρα δεν αφορούν άλλους, ως νέος Στίβεν Σπίλμπεργκ και που θα γίνουν μέχρι το τέλος Μάρτη, παρακαλώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου