Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ…


Την περασμένη Τετάρτη 5/10 πραγματοποιήθηκε  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και ένα από τα θέματα ήταν η τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ  ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ λόγω διακοπής δρομολογίων των άλλων επιβατηγών πλοίων με εισηγητή το Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό. Είδα από το βίντεο που ανάρτησε ο Δήμος στο διαδίκτυο μιας και απουσίαζα από το νησί, την συζήτηση για το παραπάνω θέμα. Οι εκτιμήσεις όλων ήταν, ότι η πρόταση θα περάσει με τους ψήφους της πλειοψηφίας του ΔΣ. Και όμως η πρόταση αποσύρθηκε μιας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εισήγηση, που μάλιστα διαβάστηκε αυτολεξεί από τον πρόεδρο του ΔΣ Ευστάθιο Καρτάνο, δεν ήταν πρόταση της εταιρείας«Strintzis Ferries».  Ήταν έτοιμη απόφαση για να ψηφιστεί από το ΔΣ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Εταιρείας(?), αλλά ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν γνώριζε τίποτε(!).  Δεν έφτανε όμως αυτό αλλά η απόφαση περιελάμβανε και σημείωση που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι συμφωνεί και η αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών & Θαλασσίων Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδα Σαρδελή, όταν πριν 10 μέρες είχε ψηφίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αντίθετο.
Δείτε τη απόφαση που διαβάστηκε σαν εισήγηση, ραμμένη στις θέσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ και όχι της εταιρείας Strintzis. Δηλαδή άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε Πρόεδρε…

«Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης σήμερα…………… και ώρα……… σύνελθε νομίμως στο δημοτικό κατάστημα, σχετικά με το θέμα  που έχει εκτάκτως προκύψει από την ανάκληση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας των πλοίων που εκτελούσαν πλόες από και προς Βασιλική Λευκάδας και Αστακό.
Επειδή δεν υπάρχει ασφαλής χρονικός ορίζοντας σχετικά με την έπαναδρομολόγηση των παραπάνω πλοίων, επειδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παρατηρηθούν σοβαρότατες ελλείψεις στην τοπική αγορά του νησιού μας, ειδικά σε νωπά, ευπαθή και προϊόντα με ημερομηνία βραχείας λήξεως, καθώς επίσης και με τα καύσιμα και οχληρά, αλλά και λόγω του  γεγονότος  ότι η τουριστική περίοδος ακόμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ζητούμε από την εταιρεία Γραμμές Επτανήσου Ν.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «Strintzis Ferries», που εξυπηρετεί τη γραμμή Ιθάκη – Κεφαλονιά – Πάτρα όπως τροποποιήσει άμεσα τα δρομολόγιά της ως εξής,
Από: Ιθάκη (Βαθύ) 07:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 08:30 – Πάτρα 12:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 15:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 16:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 17:00 – Πάτρα 20:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 23:30 – Ιθάκη (Βαθύ) 00:20, σε: Κεφαλονιά (Σάμη) 07:00 - Ιθάκη (Πίσω Αετός) 07:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 08:30 – Πάτρα 12:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 15:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 16:00 – Κεφαλονιά (Σάμη) 17:00 – Πάτρα 20:30 – Κεφαλονιά (Σάμη) 23:30 – Ιθάκη (Πίσω Αετός) 23:50 – Κεφαλονιά (Σάμη) 00:10*, και μέχρι την έπανα δρομολόγηση και τακτοποίηση στις τοπικές γραμμές των παραπάνω πλοίων. 
     Με την παραπάνω εισήγηση, συμφωνεί η αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών & Θαλασσίων Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδα Σαρδελή η οποία και είναι ενήμερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου