Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!!


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ δεκάδες κάτοικοι από τις περιοχές Βουνάκι, Κάμπος, Αγ. Παρασκευή και Καννελάτα του Δήμου Ιθάκης με την δημοσιοποίηση κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού 2011 της θέσης του για την μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών  προσωρινά  από την θέση  ΧΑΝΙ  που σήμερα λειτουργεί στη θέση  Αγ. Παρασκευή  όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο του Δήμου. Η επιστολή έχει κατατεθεί στο προεδρείο του ΔΣ από τις 8/2/2011, έχουν περάσει οκτώ ολόκληροι μήνες και το θέμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ. 
Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής ράμπας για να ανεβαίνουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάζουν τα απορρίμματα στην ταινία μεταφόρτωσης και στη συνέχεια στα κοντέινερ. Οι εργασίες κατασκευής έχουν διακοπή προσωρινά λόγω έλλειψης χρημάτων. Διαβάστε την επιστολή των κατοίκων των παραπάνω περιοχών προς το Δήμαρχο Ιθάκης.
«Αγαπητοί κύριοι,
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 07/02/2011 ο κ. Δήμαρχος δημοσιοποίησε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού 2011  σκέψη  του για την μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών  προσωρινά  από την θέση  ΧΑΝΙ  που σήμερα λειτουργεί στη θέση  ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΒΑΘΥ όπου και το αμαξοστάσιο του Δήμου.
 Όλοι  εμείς που υπογράφουμε την παρούσα, μόνιμοι  κάτοικοι  Ιθάκης,  είμαστε αντίθετοι με  την  παραπάνω  πρόταση επειδή ένα  τέτοιο γεγονός  είναι βέβαιο  ότι θα υποβαθμίσει την γύρω περιοχή ακόμη περισσότερο.
Η περιοχή της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και γενικότερα στην πόλη στο Βαθύ θεωρούμε ότι  η όποια ρύπανση  που θα προκύψει και κατά την μεταφορά των σκουπιδιών και κατά την μεταφόρτωσή τους θα επηρεάσει όχι μόνο το περιβάλλον, όχι μόνο το υπέδαφος και την γύρω γεωργία και κτηνοτροφία,  όχι μόνο τον υδροφόρο ορίζοντα  αλλά πολύ περισσότερο την ΥΓΕΙΑ των κατοίκων  και δη  των ηλικιωμένων και των παιδιών  το γεγονός αυτό είναι αντίθετο με τις προεκλογικές εξαγγελίες σας και όπως  λέει και ο λαός τίποτα δεν είναι πιο μόνιμο από το προσωρινό.
Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την σκέψη σας αυτή για την μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  στο ΒΑΘΥ και να αναζητήσετε νέο χώρο ή  χώρο  Υ.Τ.Α. που θα λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί για πάντα».
Με  κάθε  τιμή
(Ακολουθούν υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου