Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΣΕΝΗΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ


Διάβασα την επιστολή του πρώην Δημάρχου Σπύρου Αρσένη για τη βεβήλωση του Αρχείου του Δήμου Ιθάκης από τους σωτήρες της Ιθάκης. «Είναι ντροπή να αντιμετωπίζεται έτσι η ιστορία του Δήμου της Ιθάκης, δηλαδή η ιστορία του νησιού μας από άσχετους. Κάποιος πρέπει να δώσει λόγο γι’ αυτή την πρωτοφανή ενέργεια, να αφήσουν δηλαδή να χαθούν σπουδαία έγγραφα, φακέλους, καταστάσεις, αφίσες και φωτογραφίες σημαντικών και ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
......Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιοι ηθελημένα καταστρέφουν την ιστορία του νησιού μας διότι αν ήθελαν, είχαν τον τρόπο, τα μέσα και το χρόνο να διασώσουν όλο το αρχείο. Είναι ανάγκη ο Δήμαρχος Ιθάκης, η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση να διατάξουν ένορκη διοικητική εξέταση για να βρεθεί ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι που ανέλαβαν τη μεταφορά των αρχείων και που άφησαν ένα μεγάλο μέρος τους να καταστραφεί».
Μεταξύ των άλλων δεν σεβάστηκαν την μνήμη των Γιώργου Χρυσάφη, Γεράσιμου Στανίτσα, Ιωάννη Συκιώτη κ.α. και οι προσωπικοί φάκελλοι από τη πρόσληψή τους μέχρι τη συνταξιοδότηση τους αφέθηκαν εκεί ως σκουπίδια !!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ας μας πει η/ο ανεύθυνη/ος «εργολάβος» τι εικονίζεται στη πιο πάνω φωτογραφία που και αυτά αφέθηκαν στην τύχη τους. Επίσης ας κάνει το κόπο να μας πει ποιος είναι ο δωρητής του Λαογραφικού Μουσείου με αριθμό 481/1997 που τα γυαλικά που δώρισε το 1997, δεν σεβάστηκαν οι «διαλογείς» και οι «μεταφορείς» του Δημάρχου Ιθάκης.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Η θέση δηλαδή των λίγων αυτών προσωπικών φακέλλων υπαλλήλων του Δήμου ήταν στην τρώγλη των παραπηγμάτων κι όχι σε κάποιο γραφείο του Δημαρχείου(του κανονικού,όχι του προσωρινού-παρωδία)...
    Και σα χαζοί αιτούμασταν με τη μάνα μου στο Δήμο(προηγούμενη Δημ.αρχή)τον εν λόγω φάκελλο του αποβιώσαντος πατέρα μου για να λάβει ένα επίδομα που αναδρομικά δίνονταν στις χήρες υπαλλήλων.
    Και βέβαια δε βρέθηκε ποτέ.Και χάθηκε μέρος του επιδόματος γιατί δε μπορούσαμε να προσκομίσουμε επαρκή στοιχεία για το βαθμό με τον οποίο αποχώρησε από το Δήμο ο πατέρας μου.
    Δεν πειράζει,ο ίδιος συγχώρεσε τους πάντες που τον στενοχώρησαν στη ζωή του,το ίδιο και εγώ,θεωρώ ότι είμαστε πολύ λίγοι στο νησί για να αναλωνόμαστε σε προσωπικές έριδες.
    Έστω και σαν Θιακοαθηναίος-δυστυχώς-παρακολουθώ διαδυκτιακά τις εξελίξεις στο νησί μας και θλίβομαι για την κατάσταση που επικρατεί με τους τέως να επιτίθενται στο νυν και τούμπαλιν.Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η αντιπαράθεση...Μας κούρασε...Και οι τέως μας κουράσατε και οι νυν τα καταφέρατε να γίνετε κουραστικοί σε τόσο σύντομο διάστημα...
    Βρείτε τα για το καλό του τόπου...Ο χρόνος τρέχει...Και δε συγχωρεί...Μην πεταχθεί και αυτή η ευκαιρία όπως τα αρχεία των αποθηκών στα σκουπίδια...

    Γεράσιμος Χρυσάφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή