Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (25-06-2011) ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ (26-09-2011), ΕΛΑΦΡΩΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ !!!


Σε blog που στηρίζει το θεάρεστο έργο αλλά και τις μέρες και τα έργα του Δημάρχου Ιθάκης ανάρτησε την επιστολή που μοίρασε στους Περιφερειακούς Συμβούλους που έγινε στις 25/06 στη Ιθάκη, μια επιστολή με καμιά τριανταριά μελέτες που «εκρεμούσαν» και εκρεμούν ακόμη αφού καμία δεν έχει δοθεί εντολή στις Τεχν. Υπηρεσίες να γίνει, στις περισσότερες δεν υπάρχει πίστωση, καμμία δεν έχει δημοπρατηθεί, καμμία δεν έχει αναρτηθεί αλλά και καμία δεν έχει πληρωθεί με χρήματα του Δημάρχου όπως εξάλλου μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά. «Το μισθό μου δεν θα τον παίρνω. Τα χρήματα μου θα τα δίνω για μελέτες»!!! Μόνο που έχει πάρει και το μισθό του Αυγούστου λόγω στενότητας οικονομικής!και του πρόσφατου ταξιδίο του!! Με πιο έντονα κόκκινα γράμματα και με τη λέξη ΨΕΜΜΑΤΑ απαντάμε για τις μελέτες που «ΕΚΡΕΜΟΥΝ» κατά το Δήμαρχο. Εμείς του απαντάμε με την ντόπια ιδιωματική φράση «Σούριζε μου να χορεύω» !!!!! (Λέγεται για ανεύθυνα και επιπόλαια άτομα).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (25-06-2011)
Καλό θα ήταν να ξαναθυμηθούμε την επιστολή που απηύθυνε ο Δήμαρχος στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25 – 26 Ιουνίου 2011 στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης :
Ιθάκη 25 – 06 – 2011
Αριθ. Πρωτ. 19
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙθάκηιιιιΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΙΙΙΙΙΙΙΘΑ
ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Σας καλωσορίζουμε στην πατρίδα του Οδυσσέα.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποιείται σήμερα στην Ιθάκη, και σας ευχόμαστε εγκαρδίως καλή επιτυχία στο έργο σας.
Βέβαια, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι στην Ιθάκη υπάρχει εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχος, δύο Αντιδήμαρχοι και πενηνταπέντε άτομα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου μας, που σκοπό έχουν να εντοπίζουν τα προβλήματα του Ιθακησιακού λαού, αλλά και τις ανάγκες του νησιού, προσπαθώντας να δίνουν λύσεις σ΄ αυτά και να εκτελούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα σας παρακαλέσουμε από εδώ και στο εξής πριν βάζετε οποιοδήποτε θέμα στο συμβούλιό σας να ερωτάται η εκλεγμένη τοπική αρχή. Είναι αυτονόητο, ότι οποιαδήποτε υποστήριξη και βοήθεια παρασχεθεί στο Δήμο μας, εκ μέρους της περιφερειακής διοίκησης, είναι απολύτως ευπρόσδεκτη μετά ευγνωμοσύνης και πολλών ευχαριστιών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, προκειμένου να μην αποβαίνει άκαρπη η βοήθεια, να λαμβάνεται πρωτίστως η γνώμη του χρήζοντος αυτή. Υστερα από έξι μήνες μελετών και διαβουλεύσεων με προσωπικό, συμβούλους, όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, συνδέσμους, ομίλους αλλά και μεμονωμένους πολίτες, καταλήξαμε στη δημιουργία ενός καταλόγου αναγκαίων εργασιών και έργων που χρειάζεται η Ιθάκη για να οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης. Σας τα παραθέτουμε, με απόλυτη σειρά προτεραιότητας:
Α. ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
1. Απογραφή και εκτίμηση της δημοτικής περιουσίας (τελείωσε)
2. Διπλογραφικό σύστημα και οργάνωση λογιστηρίου ( έχει εγκατασταθεί και ξεκινάει την 01-07-2011)
3. Κτηματολόγιο. Πρώτα του δήμου και μετά των δημοτών. ( Εχει ξεκινήσει του δήμου, το οποίο τελειώνει τον Οκτώβριο, οπότε αρχίζει των δημοτών) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
4. Γ.Π.Σ και Σ.Χ.Ο.Α.Π ( Εχει εγκριθεί το ποσόν στον προϋπολογισμό και αναρτάται σύντομα για μειοδοτικό διαγωνισμό). ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
5. Ενοικιάσεις δημοτικών χώρων ή χώρων που ανήκουν στο λιμενικό ταμείο. (Επικρατεί πλήρης ακαταστασία και ξεκινάει η οργάνωσή του τον Οκτώβριο)
6. Μελέτη και εκτέλεση συντήρησης και επισκευών δημοτικών κτηρίων. ( Εχουν δρομολογηθεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
7. Διαδικασία απόκτησης διαχειριστικής επάρκειας ( Εχει δρομολογηθεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
Β. ΕΡΓΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
1. Μελέτη και εκτέλεση μιας προβλήτας οπουδήποτε στην Ιθάκη. (εκκρεμεί)
2. Μελέτη και εκτέλεση βιολογικού καθαρισμού- αποχέτευσης στην πόλη της Ιθάκης (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
3. Μελέτη και εκτέλεση βιολογικού καθαρισμού-αποχέτευσης στο Κιόνι (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
4. Μελέτη και εκτέλεση βιολογικού καθαρισμού – αποχέτευσης στις Φρίκες (εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
5. Μελέτη και εκτέλεση υδατοδεξαμενής χωριτηκότητας 30.000 κ.μ (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
6. Μελέτη και εκτέλεση οριστικής λύσης του προβλήματος του νερού (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
7. Μελέτη και εκτέλεση οριστικής λύσης διαχείρισης των σκουπιδιών (εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
8. Μελέτη και εκτέλεση τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων δρόμων προς τις παραλίες και τα χωριά . ( εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
9. Γηροκομείο ( εκκρεμεί)
10. Μελέτη και εκτέλεση αλιευτικού ( ή αλιευτικών) καταφυγίου ( ή καταφυγίων). (ανατέθηκε μελέτη ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
11. Μελέτη και εκτέλεση διαπλάτυνσης και επισκευής του παραλιακού δρόμου της πόλης της Ιθάκης. ( εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
Γ. ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
1. Μελέτη και εκτέλεση λιμένος Φρικών. (Η μελέτη εξοφλήθει και παραδίδεται εντός μηνός) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
2. Μελέτη και εκτέλεση λιμένος Κιονίου. (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
3. Μελέτη και εκτέλεση λιμένος Πίσω Αετού. (Ελπίζουμε να ξεκινήσει η εκτέλεση σύντομα) 4. Μελέτη και εκτέλεση πεδίου προσγειώσεως ελαφρών αεροσκαφών στην Ανωγή. ( Η μελέτη παραδόθηκε και πληρώθηκε) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
5. Μελέτη και εκτέλεση ΒΙ.ΠΕ ( εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
6. Μελέτη και εκτέλεση κλειστού Γυμναστηρίου ( ξεκίνησε η μελέτη) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
7. Μελέτη και εκτέλεση Δημοτικού Αιολικού Πάρκου, για να εξασφαλίσει ο Δήμος δωρεάν ρεύμα.( εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
8. Μελέτη και εκτέλεση ανάπλασης και πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου. ( εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
9. Μελέτη και εκτέλεση προβλήτας για κρουαζερόπλοια ( εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
10. Μελέτη και εκτέλεση δημοτικού σφαγείου. ( εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
Δ. ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
1. Μελέτη και εκτέλεση επέκτασης και επισκευής του μουσείου. ( εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
2. Απαλλοτρίωση, μελέτη και εκτέλεση κτηριακών εγκαταστάσεων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου των Αλαλκομενών. (εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
3. Μελέτη και εκτέλεση ανασκαφών Αρχαιολογικού χώρου Αγίου Αθανασίου ( εκκρεμεί ) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
4. Μελέτη και εκτέλεση θεματικού πάρκου Οδύσσειας (εκκρεμεί) ΨΕΜΜΑΤΑ !!!
5. Βραβείο Οδυσσέως και Πηνελόπης. ( συζητείται σήμερα )
Κύριε περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριοι σύμβουλοι
Σας παραθέσαμε με απόλυτη προτεραιότητα, τις ανάγκες της Ιθάκης καθώς και τα έργα που θα την οδηγήσουν σε μια αναπτυξιακή πορεία.
Όσα έργα χαρακτηρίζονται ως εκκρεμή, θα ήταν ευχής έργον να αναλάβετε την εκτέλεσή τους με απόλυτη υπευθυνότητα, προσδιορίζοντας και το χρόνο περάτωσής τους.
Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε σημαντικά το νησί μας, και όχι με το βραβείο Οδυσσέα- Πηνελόπης 2011, που είναι υπόθεση του Δήμου, ο οποίος γνωρίζει να αξιολογεί τις προτεραιότητές του.
Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις περιοχές που προτείνονται για ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή της Ιθάκης, δηλώνει για άλλη μια φορά ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο εννοεί να αποφασίζει χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε εξάλλου την Θετική ψήφο της κ. Σαρδελή, η οποία συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι και η φωνή όλων των Ιθακησιών.
Δεν συμφωνούμε ως Δήμος με τις αυθαίρετα ειλημμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και του υπενθυμίζουμε ότι δεν δεχόμαστε να αποφασίζει για κανένα θέμα «για εμάς, χωρίς εμάς»
ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 26/09/2011έτσι για να πούμε και εμείς κάτι.. για το θέμα που καίει. Το παιδί (Δήμαρχος) κε άλλα λόγια είπε «τρίτσα» !!!!
Αναρτήθηκε στο  http://www.ithacanews.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου