Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


 Από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Προς τον κο Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς             
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Με αφορμή μηνύσεις που έχει υποβάλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους οφειλέτες ασφαλισμένους του και εν εξελίξει πολλών δικάσιμων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέλουμε να σας μεταφέρουμε την κραυγή απελπισίας των συναδέλφων μας. Συγκεκριμένα αιτούμεθα την αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου ανακάμψει η οικονομία και ορθοποδήσουν οι συνάδελφοι  προχωρώντας σε αποπληρωμή των οφειλών τους.
Λαμβάνοντας  υπόψη πως πρόκειται για  συσσωρευμένες  οφειλές των τελευταίων 6-7 ετών,  αλλά και παλαιότερες, δηλαδή οφειλές που δημιουργήθηκαν σε περίοδο προ κρίσης, μπορείτε να κατανοήσετε πόσο πολύ επιβαρύνεται η ήδη δυσχερής θέση των οφειλετών. Σας υπενθυμίζουμε πως σήμερα οι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους όσο και στις συνολικές επιβαρύνσεις που έχουν. Επιπλέον, γνωρίζοντας πως πρόκειται για οφειλές που δεν παραγράφονται, πρωτίστως οι ίδιοι οι συνάδελφοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα του θέματος αλλά, μεσούσης της βαθιάς κρίσης, μη διαθέτοντας εναλλακτική λύση, οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Διότι σας διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να  αδιαφορεί είτε στη διακοπή της  ιατροφαρμακευτικής του  περίθαλψης είτε στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών του. Όταν όμως τίθεται θέμα μεταξύ των οικονομικών του υποχρεώσεων και της οικογένειάς του την οποία πρέπει να συντηρήσει, να είστε σίγουροι πως θα επιλέξει το δεύτερο και αυτή του η επιλογή  είναι μονόδρομος.
Επιπλέον, έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο στον κλάδο μας, με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πιστεύουμε ότι αυτά και μόνο επιβάλλουν αυτομάτως την επανεξέταση του θέματος για τη μη εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου μοχλού πίεσης. Διαφορετικά, κάτι τέτοιο θα αποτελειώσει τους συναδέλφους που ήδη στενάζουν από την πτώση του τζίρου, την έλλειψη ρευστότητας, τις φορολογικές επιβαρύνσεις και κυρίως από τα λουκέτα των καταστημάτων που ανέρχονται σε υψηλά επίπεδα και την ανεργία που μαστίζει τις οικογένειές τους.
Θεωρώντας λοιπόν πως η προσφυγή στα δικαστήρια δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά μόνο ποινές φυλάκισης και σπίλωση του ποινικού τους μητρώου, παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε το αίτημά μας για αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων, προκειμένου να διασωθεί τουλάχιστον η αξιοπρέπειά τους και να τους δώσετε μια ευκαιρία ανάκαμψης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου