Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το ψήφισμα αυτό με κάποιες προσθήκες στο τέλος που εγκρίθηκαν κι αυτές ομόφωνα, όπως να δημιουργηθεί Επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, ψηφίστηκε μετά από δυόμιση ώρες γόνιμης θα λέγαμε συζήτησης, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις για τη λειτουργία του Κοργιαλένειου ιδρύματος. Η άποψή μας για την παρουσία των δυο μελών του Δ.Σ. του Κοργιαλένειου Ιδρύματος, είναι η εξής: Δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε, μιας και οι δυο τόνισαν ότι εκπροσωπούν τον εαυτό τους. Ωστόσο, θα εξάρουμε τη στάση  του κ. Ελευθέριου Παγουλάτου, ο οποίος όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του έχει "ανεξαρτητοποιηθεί" πλήρως από την πρακτική και τη φιλοσοφία του Διοικητικού Συμβουλίου. Να μας επιτρέψετε επίσης να αναφερθούμε και για το κ. Γούλιο Κατσούνη ο οποίος μας εντυπωσίασε με την σταθερότητα των απόψεών του. Δεν άλλαξε ούτε μια λέξη από όσα είπε στο.... Νομαρχιακό Συμβούλιο πριν από λίγα χρόνια. Τέτοια πρόοδος!!!!
Τέλος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι  που ο Πρόεδρος αλλά και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν προτείνοντας  να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση για να προσκληθεί και το Δ.Σ. . Ωστόσο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία τάχθηκε με την πρόταση της Αριστεράς. Τελικά ο Δήμαρχος δέχθηκε, και αμέσως ήρθε σε επαφή με τον κ. Γούλιο Κατσούνη και Ελ. Παγουλάτο. Παρέμβαση έκανε το Εργατικό Κέντρο. Να σημειώσουμε την δυναμική παρουσία των εργαζομένων και της κ. Μαραβέγιας.

ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ γνωστό ότι το Κοργιαλένειο Ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες με συνέπεια αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού, αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ και αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών, ΔΕΚΟ κλπ.
Οι ταμειακές δυσκολίες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος άρχισαν από το 2003 και κορυφώθηκαν τελευταία με την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων για 8 περίπου μήνες και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ από τα μέσα του 2010.
Δεν φαίνεται να υπάρχει με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου προοπτική οικονομικής ανάκαμψης του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.
Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι κανένας μας δεν εργάζεται εθελοντικά αλλά βιοποριζόμαστε από αυτή τη δουλειά.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Συμβούλιο είχε γνώση των προβλημάτων αυτών αλλά παρ' όλα αυτά δεν βρέθηκε καμία απολύτως ουσιαστική λύση.
Το πρόβλημα πλέον γιγαντώθηκε τόσο ώστε να απομένουν δύο μόνο λύσεις:
Η πρώτη να κλείσουμε οριστικά
Η δεύτερη να αναζητήσουμε μία μόνιμη και σταθερή λύση που δεν είναι άλλη από ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Γι' αυτό καλούμε:
Το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα και να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα οριστικά και μόνιμα
Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου καταβληθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα μας και οι ασφαλιστικές μας εισφορές.
Τα αιτήματα μας είναι:
Α) Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ
Β) Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ν' αποκτήσει το Κοργιαλένειο Ιδρυμα δηλαδή η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο δημόσιο χαρακτήρα και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου