Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ...


Ο Παύλος έκανε, λέει, διάσημο το… «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, με μια διαφημιστική του καμπάνια ανά τον κόσμο.. Είναι κι’ αυτό μια ιδέα..
Εγώ θέλω να δω ποιος θα αναλάβει να …διαφημίσει το δικό του, προσωπικό πολιτικό ναυάγιο… Αμάν μωρέ Παύλο. Κάθε προσπάθειά σου να κερδίσεις «πόντους» είναι και μια μεγάλη γκάφα. Και διαλέγεις γμτ  και άσχημες στιγμές.
Από τη μια το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου και οι φαεινές σου ιδέες και από την άλλη η ‘ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ για πολεοδομικές παραβάσεις στη βίλα σου στον Άγιο Κωνσταντίνο!
Αυτό το δεύτερο γιατί δεν το… διαφήμισες; Για να δείξεις στους μελλοντικούς σου ψηφοφόρους πόσο σέβεσαι τους νόμους και πως ακριβώς εννοείς το «νέο πολιτικό  ήθος και ύφος» που λανσάρεις και διατυμπανίζεις πως θα καθιερώσεις; Ε; Γιατί;
Υπάρχουν, Παύλο μου, ναυάγια και ναυάγια.
Τα μεν που προκαλούνται από τη μανία των στοιχείων της φύσεως.
Και τα δε που τα προκαλούν οι άνθρωποι, όταν κάποιοι παρείσακτοι προκαλούν τη νοημοσύνη τους  αυτό- ανακηρυσσόμενοι «ηγέτες» , «σωτήρες» και «οδηγοί» σε «νέους ανανεωτικούς» δρόμους.,..
Και μια και μιλάμε για τούτα όλα, ας πούμε και κάτι παραπάνω
Για τα «προβλήματα» της βίλας σου..
Που, απ’ ότι έμαθα, έγινε τελικά η ΑΥΤΟΨΙΑ…
Από ένα έντιμο υπάλληλο της Πολεοδομίας..
Ο οποίος ζητούσε από την προϊσταμένη του αρχή να συνοδεύεται και από άλλα δυο άτομα για να γίνει σοβαρός και αντικειμενικός έλεγχος..
Αυτή συμφώνησε, βρέθηκαν και τα άλλα δυο άτομα, αλλά, τη συγκεκριμένη ημέρα, τον έστησαν
Και έτσι ο υπάλληλος της πολεοδομίας πήγε μόνος του στον Άγιο Κωνσταντίνο.  Είδε, έλεγξε και συνέταξε την ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ, διαπιστώνοντας 3  (τρεις) παραβάσεις..
Πισίνα παράνομη, ένα κτίσμα παράνομο και ένας ακάλυπτος.. (Ποσοστά παρανομίας δεν γνωρίζουμε αλλά αν υπολογίσουμε το αρκετά υψηλό πρόστιμο που καταλογίστηκε – 80 000 ευρώ- θα πρέπει να είναι αρκετά σοβαρά)
Η έκθεση λοιπόν τοιχοκολλήθηκε και η υπόθεση σταμάτησε εδώ.. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν πλήρωσες το πρόστιμο ή αν σκοπεύεις να το πληρώσεις.  Που θα πάει όμως, θα μάθουμε!  Γιατί, όπως βλέπεις τίποτα δεν παραμένει κρυφό. Τίποτα.
Από δω και πέρα τι θα γίνει;
Γιατί Παύλο μου δεν κάνεις κάποια δήλωση για την παραπάνω υπόθεση; Γιατί δεν βγαίνεις να παραδεχθείς πως διέπραξες… αυτό που διέπραξες τέλος πάντων και πως είσαι έτοιμος να  σεβαστείς και να εφαρμόσεις, έστω και αργά, το Νόμο; Αντί να προσπαθείς μέσω γνωστών, φίλων και λοιπών … μεντόρων, να το κουκουλώσεις;
Κάτι τέτοιο θα περίμεναν Παύλο μου, όλοι εκείνοι που  πίστεψαν πως εσύ θα είσαι διαφορετικός, και πως η υποψηφιότητά σου έρχεται (;) για να βάλει τέλος «στην μακρά περίοδο των πολιτικών του ρουσφετιού, του βολέματος κλπ κλπ»… όλα ετούτα δηλαδή που έλεγες σε κάθε σύναξη των   μελλοντικών σου ψηφοφόρων..
Μια από τα ίδια δηλαδή. Μια από τα ίδια και τίποτα περισσότερο..  Το μόνο που υπάρχει περισσότερο είναι οι… σάλτσες, τα..μυρωδικά και το περιτύλιγμα.. Διαφημιστής πρώτης γραμμής είσαι, αλλοίμονο αν δεν ήξερες πώς  να πλασάρεις τον εαυτό σου, στο ευρύ κοινό…
(Μα και βέβαια είσαι διαφημιστής και σου το αναγνωρίζω, είδες;   Επικοινωνιολόγος όμως, επίτρεψε μου να αμφιβάλλω αν είσαι.. Τα έχουμε ήδη πει αυτά, και δεν είναι ανάγκη να επανέλθουμε.. Με όλα εκείνα τα  «εγώ» και τα «περιουσία μου», η … επικοινωνία πάει περίπατο! Έτσι; )
(Για όσα συνέβησαν στο ρεσιτάλ Μητσιά, άστα καλύτερα. Πόσους είπες να λένε πως ήτανε; 1300 ή 1500;  Δεν το συντόνισες καλά και ο καθένας βγήκε κι’ έλεγε τα δικά του! 
Εμείς πάντως μάθαμε πως δεν ήταν παραπάνω από 450…   Κάτι που έδειξαν άλλωστε και οι φωτογραφίες. Κάτι που το γνωρίζεις και συ και που το εξέφρασες ανοικτά άλλωστε, σε μια έντονη λογομαχία που είχες με τον Νότη, όταν τον κατηγόρησες πως σου.. έκανε σαμποτάζ στην εκδήλωση κι ‘αυτός σου απάντησε «μα τι λες ορέ Παύλο! Εγώ σου έστειλα και την Αμαλία και όλους τους δικούς μου»!!
Η ημερήσια εφημερίδα πάντως  απέφυγε τις «κακοτοπιές» και τις υπερβολές, μη αναφέροντας νούμερα, περιοριζόμενη να γράψει για ‘πάρα πολύ κόσμο»…. )
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου