Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Οξύ κριτικό, συχνά καταγγελτικό λόγο χρησιμοποίησε από του βήματος της περιφερειακής συνδιάσκεψης Ιονίων νήσων του ΠΑΣΟΚ, το σύνολο σχεδόν εκείνων που μίλησαν. Για τούτο άλλωστε και οι εργασίες ενώ δια στόματος του προέδρου της Γ. Μίχα είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν περί τις 10:00 μ.μ., έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και δεν είχαν ακόμη τελειώσει.
Το ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, που παραβρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, ήλθε αντιμέτωπο με επικρίσεις τόσο για τις επιδόσεις της κυβέρνησης όσο και για το γενικότερο ζήτημα δυσπιστίας έναντι της πολιτικής και των πολιτικών γενικότερα.
Πλήθος οι καταγγελίες για επιμέρους επιλήψιμες πρακτικές της διοίκησης και του κράτους. Την τιμητική της είχε η Κέρκυρα ως το «τοπίο» εκείνο που συμβαίνουν τα περισσότερα, τόσο που υποχρέωσαν τον υφυπουργό Δικαιοσύνης μέχρι πρότινος κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή να αναρωτηθεί μα τι συμβαίνει επιτέλους στην Κέρκυρα;
Την απάντηση ίσως θα την έπαιρνε από τη γραμματέα της νομαρχιακής, Α. Δαγκλή όμως τόσο αυτή όσο και ο γραμματέας της οργάνωσης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, θέση η οποία εκκρεμεί μετά την παραίτηση Σπανού, δεν πήγαν στη συνδιάσκεψη.
Ο πρόεδρος της διαδικασίας ήταν ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Μαζί με τον Κ. Πανταζή, γραμματέα της Νεολαίας και τον Γ. Σκλαβούνο, γραμματέα της ΠΕΙΝ του ΠΑΣΟΚ. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο κ. Μίχας και μετά ο Γ. Σκλαβούνος παρουσίασε τη δική του εισήγηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΠΙΝ. Στο τέλος των εργασιών της συνδιάσκεψης, παρέμβαση άσκησαν ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Η. Κικίλιας, ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης Αντ. Μαρκόπουλος και του Πολιτισμού - Τουρισμού Ντ. Μπέη αλλά και η Ν. Καραβασίλη ειδική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου