Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ


Σε σοβαρές και ουσιαστικές αλλαγές στον Καλλικράτη, προχωρά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Όπως δηλωσε ο ιδιος ο Υπουργος Εσωτερικων Χάρης Καστανίδης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια συνολική βελτιωτική παρέμβαση στο νόμο 3852 για τον Καλλικράτη, λαμβάνοντας υπόψη του τα αποτελέσματα από την εμπειρία και την εφαρμογή του.
Όπως σημείωσε  ο υπουργός, ήδη έχουν ξεκινήσει το έργο τους οι δύο ειδικές μικτές επιτροπές που συμφωνήθηκαν με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα αναλάβει να προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία με βελτιωτικές αλλαγές.
Ο κ. Καστανίδης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ολοκληρώθηκε συζήτηση και ψήφιση, σε β΄ ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα.
«Μαζικές νομιμοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι για να γίνει τυπικά αποδεκτή η αίτηση του ενδιαφερομένου πρέπει, πέρα από τα έγγραφα βέβαιης χρονολογίας που μπορούν να πιστοποιήσουν την 10ετή παραμονή του, να αποδείξει ότι έχει και ουσιαστική σχέση με τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου