Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ


Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο, που προέκυψε μετά την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 37,5 σε 40, διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σε ισχύ.
Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητεί απ΄όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:
Πρώτον, εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους.
Δεύτερον, αν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν.
Τρίτον, πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το κάθε ένα από τα προτεινόμενα ωράρια.
Η εγκύκλιος του κ. Ρόβλια, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή «Το Βήμα», απεστάλη μετά τη διαπίστωση ότι πολλες υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν την πράξη το νέο ωράριο λειτουργίας.
Η κατάσταση αυτή αποδίδεται στη... ραστώνη του καλοκαιριού, την οποία επικαλούνται οι υπεύθυνοι των φορέων για να δικαιλογήσουν την απροθυμία τους να συμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπου οι ίδιοι οι υπάλληλοι αρνούνται να συμμορφωθούν οχυρωμένοι πίσω από σχετικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου